Jouw nieuws hier en elders?

Tekstschrijver Alex de Jong van Attest Communicatie; meer dan dertig jaar ervaring als journalist, (eind-)redacteur, copywriter en seriewoordenaar (Foto: BWPHOTO-Herman IJssel).

Als ondernemer wil je graag dat je bedrijf zichtbaar is. Dat is meer dan er simpelweg te ‘zijn’. Je zult ook via PR en communicatie ‘moeten’ laten zien dat je er bent. Attest Communicatie biedt je op diverse manieren deze mogelijkheid. Dat doe ik door jouw teksten te verzorgen, door persberichten en artikelen te schrijven en door je communicatie-uitingen te plannen. Daarnaast bied ik je ook met “gezondheidinkampen.nl” een (extra) mogelijkheid om zichtbaar(der) te worden.

De website gezondheidinkampen.nl (C)

Deze site is in het leven geroepen om ondernemers en consumenten bij elkaar te brengen; om ervoor te zorgen dat ze zich – als ze de voorgestelde activiteiten gaan ondernemen – gezonder gaan voelen. Gezond van lijf en leden, maar ook mentaal.

Bedrijven en organisaties die zich op deze terreinen begeven, worden dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit initiatief; aan dit platform voor de gezondheidsbranche in Kampen e.o.

Eigen site
Nieuws van de aanbieders breng ik via deze site graag onder de aandacht van een breed publiek. De artikelen die hier komen te staan zijn pakkend, helder en vlot geschreven. Toegankelijke informatie waar de bezoeker iets aan heeft.

Berichten die op heldere wijze communiceren en de doelgroep vertellen wie je bent en wat je doet. En: wat jij voor de lezer kunt betekenen. Enthousiast, duidelijk en natuurlijk met de insteek om de lezer ervan te overtuigen dat ze bij jou moeten zijn.

Immers: je investering in PR en communicatie moet ook zijn vruchten afwerpen. De zichtbaarheid heeft als primair doel naamsbekendheid vergroten en nieuwe klanten vergaren.

Facebookpagina gezondheidinkampen.nl

Social media
Artikelen die op deze site worden geplaatst, kunnen ook gemakkelijk worden gedeeld met alle social media. Mis je nog een ‘deel’-knop, laat het me dan weten. Ik zet hem er graag bij, mocht je dat nodig achten. Immers: de content die je hier vindt, moet niet beperkt blijven tot de ogen van alleen maar de bezoekers van deze site.

Je moet er nog veel meer goede sier mee kunnen maken. Kortom: deel het, zoveel als je kunt en stimuleer ook dat andere mensen jouw nieuws weer verder verspreiden!

Tekstschrijven
Alex de Jong, tekstschrijver @ Attest Communicatie, Pers- en Publiciteitsbureau voor het MKB, schrijft graag al jouw teksten en deelt ze dan met de bezoekers van deze site. Ook deel ik het via mijn eigen social media kanalen (zoals de speciale Facebook-pagina van gezondheidinkampen.nl). Maar ook zal ik de artikelen die ik in opdracht van jou(w bedrijf) schrijf, versturen naar de lokale media.

Dat gebeurt in de vorm van een persbericht, waarbij we erop hopen dat de aangeschreven media/journalist jouw nieuws van belang vindt voor zijn lezers en het aansluitend wenst te delen in de krant of online. Zo genereren we een stukje free publicity die zeker niet tot een gegarandeerde plaatsing leidt, maar wel voor een ‘gratis’ spin-off kan zorgen.

Gegarandeerde plaatsing
Waar je bij het versturen van een persbericht afhankelijk bent van de luimen van een journalist/redacteur, van het beleid van een bepaald medium en van het al dan niet gewaardeerde nieuwsgehalte van een bericht, zullen we ook betaalde content gaan plaatsen. Dat doen we onder meer door de frequent terugkerende redactionele pagina ‘Gezondheid in Kampen’ die we in Weekblad De Brug publiceren.

Als ondernemer kun je hierop intekenen en kun je, samen met andere aanbieders, profiteren van een fikse korting op de normale plaatsingsprijs. Attest Communicatie heeft, in samenwerking met Brugmedia, uitgever van o.a. Weekblad De Brug, gezorgd voor aantrekkelijke tarieven. Daarnaast zullen we de gegenereerde content (jouw artikel/persbericht) ook via de online uitgave Brugnieuws als betaalde content (advertorial) gaan verspreiden. Zo kom je gegarandeerd bij heel veel lezers terecht.

Gegarandeerde zichtbaarheid
Niet alleen rolt je nieuws de brievenbus van meer dan 23.000 huishoudens in onze regio binnen, ook garandeert Brugmedia een adverteerder een week lang premiumaandacht van alle bezoekers van hun website. Vanzelfsprekend is ook dit nieuws weer gewoon te delen via de social media, zodat je ook daarmee (bijvoorbeeld) je FB-bezoekers weer kunt laten zien dat ook ‘de krant’ aandacht aan jouw bedrijf besteedt.

Ik weet zeker dat je bedrijf daarmee heel erg zichtbaar wordt. Of het ook extra omzet oplevert en je investering zo ook lonend zal zijn? Tja, dat is nooit gegarandeerd. Maar als je niets doet, weet je zeker dat je nauwelijks zichtbaar bent. En laten we eerlijk zijn: omzet is doorgaans niet direct meetbaar. PR en communicatie is daarmee een traject van de lange adem.

Meer weten?
Natuurlijk wil jij, als ondernemer, ook graag jouw nieuws op deze site (en op onze FB-community) delen. Dat kan! Neem contact op met Alex en je krijgt alle mogelijkheden voorgeschoteld. Aansluitend kies jij wat je wilt.