Haarwerkspecialist Janita Kroes biedt met haarwerk zelfvertrouwen in zware tijden

Janita Kroes, haarwerkspecialist

KAMPEN – Ziek zijn is erg. Dan ook nog eens je haar verliezen is op z’n zachtst gezegd ‘dubbel vervelend’. En niet alleen omdat iedereen kan zien dat je ziek bent. Ook de persoon in kwestie wordt iedere dag talloze keren herinnerd aan de eigen ziekte. ‘En soms wil je juist dan ook wel eens gewoon jezelf zijn en niet steeds geconfronteerd worden met je ziekte’, weet Janita Kroes. Als haarwerkspecialiste verzorgt zij al jaren haarwerken voor mannen en vrouwen die als gevolg van chemo, alopecia of hormonale schommelingen kaal worden. ‘Ik geef een ieder weer het eigen zelfvertrouwen terug’, zo vertelt de haarwerkspecialiste uit Kampen. ‘Want je goed voelen over je verschijning, ondanks dat je ziek bent, maakt een wereld van verschil.’ En Janita kan het weten. Als chronisch kankerpatiënt weet zij als geen ander wat mensen doormaken.

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

Ruim dertig jaar geleden rondde Janita een particuliere opleiding tot hairstylist in Utrecht af. Ze is dus ‘gewoon’ kapster. Met een bijzondere specialiteit. Want inmiddels bijna 15 jaar geleden werd ze ook ‘gediplomeerd specialist haarwerken’ en sloot zij zich aan bij branchevereniging Anko als hairstylist, én als haarwerker bij de sectie haarwerker van Anko. Vandaar dat menige oncoloog of ziekenhuis patiënten naar haar doorverwijst. ‘Ik heb sinds 2007 een eigen bedrijf in Kampen; een eigen praktijk waar de privacy is gegarandeerd, met parkeerplaatsen op het eigen terrein.’ Maar wanneer mensen liever willen dat de haarwerkspecialiste/kapster hen thuis, of in het ziekenhuis bezoekt, dan is ook dat mogelijk.

Onzeker

Wie een chemokuur ondergaat, merkt meestal al na de tweede behandeling dat het eigen haar begint uit te vallen. ‘Vooral vrouwen voelen zich daardoor erg onzeker en gaan liever de deur niet meer uit.’ Een sjaal of muts zou een oplossing kunnen zijn, maar riekt te zeer naar ‘ziekte’. ‘Waar niet iedereen wil dat dit zichtbaar is’, weet Janita. ‘Vrouwen willen graag als vanouds, zonder vreemde blikken en confronterende vragen, de deur uit kunnen.’ Klanten kunnen dan een synthetisch of een haarwerk van echt haar kiezen dat heel dicht bij de eigen haarkleur ligt.

Waarom Janita?

Begrip, oprecht medeleven en als ervaringsdeskundige weten waar je over praat; het maakt het verschil tussen Janita Kroes en een willekeurige haarwerkspecialist. Als ervaringsdeskundige weet Janita als geen ander hoe belangrijk het is dat er naar je geluisterd wordt. ‘Ik maak geen keuzes voor klanten. Die maken zij zelf, op basis van een goed advies. Het resultaat? Zelfbewuste, strijdbare en trotse vrouwen die de wereld durven te laten zien dat ze er mogen zijn!’

Meer weten? Kijk op www.haarwerkspecialistkampen.nl

Share: