Bezoek Zoutkamer Kampen op open dagen

KAMPEN – Zoutkamer Kampen organiseert op vrijdag 11 en zaterdag 12 en zondag 13 september open dagen. Tijdens deze dagen kan een ieder kennismaken met de heilzame werking van zoute lucht. ‘Zoutkamer Kampen biedt met speciale zouttherapie (ook wel halotherapie genoemd) lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën’, vertelt Roland Prins.

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

De open dagen kunnen, anders dan gebruikelijk – vanwege de coronamaatregelen -, uitsluitend op afspraak bezocht worden. Wie dus altijd al eens wilde ervaren wat de zoutkamer voor hem of haar kan betekenen, wordt aangeraden meteen 038 – 333 27 27 te bellen en een bezoek te plannen. ‘Maar lukt het op deze dagen niet, dan mag u natuurlijk altijd voor een ander moment een kennismakingsbezoek plannen’, benadrukt Roland.

Zouttherapie

In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Dit kan gemakkelijk tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd. ‘Zouttherapie richt zich met name op mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën’, vertelt Prins. ‘Het reinigt diep en biedt natuurlijke weerstand aan bacteriën en virussen. Halotherapie is ook zeer geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. Zij reageren doorgaans erg goed op onze behandelwijze.’

Hooikoorts

‘In landen van het voormalige Oostblok zijn zelfs kinderdagverblijven voorzien van zoutkamers. Hier spelen jonge kinderen om zo hun weerstand te verhogen.’ Zouttherapie is namelijk bijzonder heilzaam voor de mens, zo weet Prins. ‘Daar wordt veel meer preventief gewerkt dan hier. Hier krijgen mensen allerlei medicijnen en ‘puffertjes’, maar wordt de oorzaak van de klacht zelden aangepakt.’

Een bezoek aan Zoutkamer Kampen doet daarentegen wonderen voor de menselijke gezondheid. ‘Menigeen kan door onze therapie toe met veel minder – en soms zelfs zonder – medicijnen.’ Denk maar aan het verhaal van Herman Wessels, directeur/eigenaar van Hotel Van Dijk in Kampen. Hij kreeg al vanaf zijn tweede levensjaar allerlei medicijnen voor zijn hooikoorts. Na een twintigtal bezoeken aan Zoutkamer Kampen is hij, na bijna vijftig jaar medicijnen te hebben gebruikt, vrij van klachten én van medicijnen.

Zoute lucht voor rokers

‘Niet alleen mensen met onderliggende longklachten, maar ook sporters en mensen die willen stoppen met roken, hebben baat bij ons programma.’ Zelfs gezonde mensen zullen merken dat de zoute lucht van Zoutkamer Kampen hun weerstand verhoogt. ‘Zouttherapie helpt niet alleen om bestaande klachten te verminderen, maar verhoogt ook de weerstand, zodat toekomstige klachten al meteen de kop worden ingedrukt’, klinkt het. ‘Ervaring bewijst: mensen die onze therapie volgen, hebben beduidend minder last van griepjes en verkoudheden.’

Open dag: 11/12/13 september van 10.00 – 17.00 uur, Reigerweg 15, Kampen. Bel met 038 – 333 27 27 om uw tijdstip te reserveren. Zo kunnen we netjes aan de richtlijnen van het RIVM (blijven) hanteren! Meer weten? Kijk op www.zoutkamerkampen.nl.

Share:

Author: Alex de Jong/Attest Communicatie

4 thoughts on “Bezoek Zoutkamer Kampen op open dagen

 1. Vraagje , is dit ook voor mensen met PMR ( acute spier reuma) gebruik nu een prednison
  Om evt de medicatie te verlagen en het dan te verzachten ? Hoor graag u reactie
  Vr gr petra

  1. Hallo Petra,

   Dank voor je reactie. Ik zal Roland Prins van http://www.zoutkamerkampen.nl op je vraag attenderen. Gezondheidinkampen.nl deelt zijn nieuws maar ook dat van andere professionals die met de gezondheid van mensen bezig zijn, dus ik kan hier zelf geen antwoord op geven. Maar: je kunt hem ook gewoon even bellen op 038-333 27 27 en hem je vraag voorleggen. Dat werkt het snelst!

   Hartelijke groet,
   Alex

  1. Hallo Moniek,
   Dank voor je reactie. We delen vaker het nieuws van Zoutkamer Kampen, dus je kunt onze site (of FB) in de gaten houden, maar natuurlijk ook gewoon de site van http://www.zoutkamerkampen.nl in de gaten houden (ook zij hebben een FB-pagina). Op die manier kun je ook de volgende dagen eigenlijk niet missen!

   Maar: ook buiten de open dagen kun je, als je interesse hebt, gewoon een afspraak maken om eens een keertje te komen kijken (en meteen een proefsessie mee te maken). Bel daarvoor 038 333 27 27 en Roland Prins van de Zoutkamer Kampen helpt je graag!

   Hartelijke groet,
   Alex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *