Weerstand opbouwen tegen corona? Ga naar Zoutkamer Kampen!

KAMPEN – ‘Als je het nieuws en de beleidsmakers mag geloven, is er maar één remedie tegen corona: een vaccin. Jammer dat men daarbij voorbij gaat aan het herstellend vermogen van het eigen lichaam. Waarom wordt er juist nu niet meer gehamerd op het opbouwen van de weerstand? Gezond eten, gezond leven? En daar hoort ook een bezoek aan onze zoutkamer bij’, weet Roland Prins van Zoutkamer Kampen. Zijn halotherapie helpt mensen met ademhalings- en/of longproblemen; maakt de longen en luchtwegen schoon en geeft ze zo meer lucht. Het bouwt de natuurlijke weerstand op. Ook voor een ieder die gezond is en geen longklachten heeft. Sterker nog: inmiddels durft hij te stellen dat ‘juist in coronatijd onze zouttherapie zich dubbel en dwars heeft bewezen’. Hoe? Dat vertelt hij graag.

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

Tijdens de lockdown gingen veel bedrijven dicht. Menigeen dacht ook dat Zoutkamer Kampen gedurende deze periode haar deuren had gesloten. Het tegendeel was waar. ‘Wel hebben we natuurlijk extra maatregelingen conform de RIVM-richtlijnen getroffen om alles veilig te laten verlopen.’

Isolatie werkt averechts

Toch bleven sommige reguliere bezoekers van de zoutkamer, uit voorzorg en angst rondom het coronavirus, thuis. Anderen wilden hun behandelingen, juist in deze onzekere tijd, wel graag blijven volgen. Beide reacties snapt Roland overigens heel goed. Al had hij liever gezien dat iedereen gewoon was blijven komen, want: ‘onze halotherapie geeft mensen lucht, biedt weerstand tegen ziekte en is daarmee een gezonder alternatief dan je thuis in isolatie opsluiten’. Inmiddels heeft hij het gelijk aan zijn zijde.

‘Het kan geen toeval zijn dat enkele klanten, die uit angst wegbleven, corona kregen en er erg veel last van ondervonden, waar anderen, die onze behandelingen bleven volgen, nauwelijks ziek werden. Er zat zelfs een longpatiënt bij die dagelijks met collega’s in een busje naar het werk reed. Zijn collega’s, geen longpatiënten, werden wel ernstig ziek, maar onze frequente bezoeker, die hierdoor aan zijn lichamelijke weerstand bleef werken, niet. Hij ‘fietste’ er, anders dan zijn collega’s, zo doorheen’, vertelt Roland. ‘Voor mij is daarmee het bewijs geleverd: onze zouttherapie helpt om de weerstand van een ieder te verhogen en is daarmee een hele goede manier om je lichaam tegen het coronavirus te wapenen!’

Wetenschappelijk onderzoek

‘We krijgen de laatste tijd veel vragen over corona. Is het wel verstandig om in deze tijd gebruik te maken van onze zoutkamer?’ zo verwoordt Roland Prins van Zoutkamer Kampen de algemene bezorgdheid. ‘Ik zou zeggen: ja, juist nu. Tenslotte helpt onze zoute lucht om je luchtwegen schoon te maken én te houden.’ Dat laatste biedt mensen die de zoutkamer bezoeken, aanmerkelijk meer weerstand tegen ziekten en longaandoeningen. ‘Onze zoutkamer is gebouwd voor mensen met ademhalings- en longproblematiek. Onze geconditioneerde lucht, met een hoog zoutgehalte, maakt je luchtwegen schoon en geeft je meer lucht.’ Last van hooikoorts of astma? Ademhalingsproblemen of longklachten? Zoutkamer Kampen kan je helpen. Maar ook gezonde mensen bouwen met de halotherapie aan hun gezondheid en natuurlijke weerstand.

Studie naar virussen

‘Natuurlijk hebben we hier de afgelopen maanden niet stilgezeten. Naast het feit dat veel patiënten bleven komen, omdat we de deuren niet van rijkswege hoefden te sluiten, hebben we ook veel onderzoek gedaan. Ik heb me enorm veel moeite getroost om me in te lezen in allerlei wetenschappelijke onderzoeken rondom ademhalings- en longproblemen. Daarnaast heb ik een studie over virussen gevolgd. Ik ben zo veel te weten gekomen over hoe een virus werkt, hoe het ‘overleeft’, et cetera.’

Dat ‘overleven’ houdt hij graag tussen aanhalingstekens, want: ‘een virus is geen levend iets. Zonder een natuurlijke gastheer – een mens of dier – kan het niet ‘leven’.’ Dat wijzen diverse Duitse onderzoeken ook uit, zo weet hij. ‘Er is in huizen, waar mensen corona hebben, onderzoek gedaan. Nergens werden levende virussen op voorwerpen of oppervlakten aangetroffen. Zelfs niet op deurklinken.’ Al maakt ook hij deze oppervlakten, netjes conform de RIVM-richtlijnen, nog steeds meerdere keren per dag goed schoon. ‘Want we willen veilig en zorgvuldig handelen.’

Zout breekt virus

Overigens is het Covid-19 virus iets heel anders dan een bacterie, stelt hij. ‘We weten dat we met onze zouttherapie bacteriën kunnen doden, maar inmiddels hebben we ook aangetoond dat zout het membraam van een virus vernietigt, net zoals het wassen met zeep dat doet.’

Beweert Roland Prins hiermee dat hij met zijn zoutkamer Corona kan genezen? ‘Oh nee, zeker niet. Een dergelijke claim durf ik niet te maken en kan ik ook niet hard maken. Daarvoor is nog veel te weinig over het virus bekend en is nog veel te weinig onderzoek gedaan naar het effect van een zoutkamer op dit virus’, weet hij. ‘De ervaring van onze bestaande bezoekers leert dat zouttherapie de klachten rondom corona aanmerkelijk verkleint. Logisch, want het is allang bewezen dat, als je je luchtwegen schoon houdt, een virus zich veel moeilijker kan nestelen. Bovendien verbetert halotherapie je weerstand en dat is goed tegen ziektekiemen en virussen. Kortom: hoge weerstand, een topfit immuunsysteem, is belangrijk om gezond te blijven. Zoutkamer Kampen.’

Meer weten? Kijk op www.zoutkamerkampen.nl. Een gratis proefsessie bijwonen? Bel 038 – 3332727.

Author: Alex de Jong/Attest Communicatie