Tanning Zonnestudio adviseert: ‘Even lekker voorbruinen voor de vakantie’

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Wat hadden we een mooi weekend! En ook de dagen erna was het zonnig; ja, zelfs snikheet. Buiten kon je bijna niet zijn en binnen liep de temperatuur ook al snel op. Niet bij Tanning Zonnestudio. Daar draait de airco overuren en is het heerlijk koel. Alleen daarom al zou je er in de lounge willen zitten. Of voor de lekkere Campenaer koffie. Maar natuurlijk kom je er vooral om alvast een kleurtje op te doen. Zodat de zon niet van je schrikt als je er op het terras ineens zomers bij gaat zitten…

Even een kleurtje pakken, zonder vooraf een afspraak te maken. Het kan bij Tanning Zonnestudio. Verantwoord en in een uiterst verzorgde en nette omgeving. Tenslotte kreeg Tanning Studio onlangs niet voor niets de Ergoline Flagship Award.

Voorbruinen

‘De afgelopen tijd komen hier heel veel mensen die, nog voordat ze op het terras willen gaan zitten, nog even een kleurtje willen pakken’, vertelt Inge van der Haven, die samen met haar partner Patrick –
geholpen door een team enthousiaste meiden – Tanning Zonnestudio runt. Ze zijn nu iets meer dan een half jaar bezig, maar menigeen weet de studio aan de Ambachtsstraat (tegenover de Jan Post Hal) al zeer goed te vinden. De laatste tijd ‘regent’ het nieuwe klanten. Mensen die nog even snel willen ‘voorbruinen’, voordat ze op het terras een drankje nemen. Inge snapt dat als geen ander. ‘Met een kleurtje en zomerse kleding voel je je goed. Niemand die graag met witte benen op het terras wil zitten.’

Natuurlijk kan dat voorbruinen ook in de zon, die de laatste dagen volop schijnt. ‘Maar niet iedereen heeft de luxe om de eigen tijd in te delen. Menigeen moet gewoon naar het werk en heeft pas ’s avonds tijd om in de tuin te zitten…’ weet Inge. ‘En wanneer je zelfs daar geen tijd voor hebt, dan is een zonnebankje nemen een mooie oplossing om toch al iets gebruind op het terras plaats te nemen.’ Bovendien: in de zon ‘voorbruinen’ heeft als vervelende bijkomstigheid dat menigeen verbrandt. ‘Wanneer je huid, na de winter, voor het eerst met UV in aanraking komt, kun je zeer snel verbranden’, weet Inge. Zonnen bij Tanning Zonnestudio gebeurt daarentegen veilig en gecontroleerd. ‘Ieder huidtype krijgt exact de juiste hoeveelheid UV-straling, zodat je bij ons verantwoord kunt zonnen.’ Daarmee ben je niet alleen gezond bezig, maar geef je je huid ook precies dat kleurtje dat je graag wilt. ‘Ben je eenmaal gebruind, dan heeft je huid voldoende pigment aangemaakt dat je tegen de zon beschermt.’

Uitdroging

Om uitdrogen te voorkomen, kun je bij Tanning Zonnestudio natuurlijk de juiste verzorging vinden. In de tuin, waar wij graag even ‘de zon meepakken’, vergeten we vaak om te smeren. ‘Dat is echt niet goed voor je’, waarschuwt Inge. ‘Bovendien moet je in de zon wel met een beschermingsfactor smeren.’ De verzorgingsproducten die je doorgaans in de zonnestudio voor een sessie gebruikt, zijn daar niet geschikt voor; die hebben geen beschermingsfactor. Niet nodig, want je gaat hier gecontroleerd zonnen volgens een schema dat past bij jouw huidtype. ‘Maar we verkopen tegenwoordig ook de gewone zonnebrandcrèmes, hoor. De laatste dagen gaan ze als warme broodjes.’

Opleiding en uitbreiding

Sterker nog: de zaken gaan zo goed, dat Inge en Patrick plannen hebben om ook de nu nog leegstaande bovenverdieping van een viertal nieuwe zonnebanken te voorzien. Dat plan zat al in het achterhoofd, maar treedt nu versneld in werking. Inge: ‘Mensen kunnen hier zonder afspraak binnenlopen. Soms betekent dat dat er ineens heel veel mensen tegelijk komen. Dan moet er echt even gewacht worden.’ Om te voorkomen dat het wachten te lang duurt, willen ze er graag snel een viertal nieuwe zonnebanken van Ergoline bij hebben. ‘De bedoeling is om dit na de zomer gerealiseerd te hebben, maar als de banken eerder beschikbaar zijn, kan het maar zo dat we ze ook al eerder hebben staan.’

Inge en Amber, een van de medewerksters die inmiddels ook al ‘het gezicht van Tanning Zonnestudio’ is geworden, hebben samen recentelijk een opleiding bij de European Sunlight Association doorlopen. ‘En we zijn met vlag en wimpel geslaagd!’ klinkt het enthousiast. Verplicht is de opleiding niet, maar Inge en Patrick vinden het belangrijk om altijd voorop te lopen met kennis, zodat ze hun klanten optimaal kunnen bedienen en voorlichten. Want bij het runnen van een professionele zonnestudio komt natuurlijk heel wat meer kijken dan de klant even snel een kuurtje verkopen…

Share:

Author: Alex de Jong/Attest Communicatie