Lever je Meedoenbon in bij Zoutkamer Kampen

KAMPEN – ‘Niet iedereen weet het, maar Zoutkamer Kampen neemt ook de ‘Meedoenbon’ aan als betaling voor haar diensten’, vertelt eigenaar Roland Prins. Zoutkamer Kampen biedt met speciale zouttherapie (ook wel halotherapie genoemd) lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën.

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

Zoutkamer Kampen biedt een natuurlijke en medicijnloze aanpak voor luchtwegproblemen en  huidklachten, gebaseerd op de al eeuwenlang bekende heilzame werking van zout. Dat helpt niet alleen om bestaande klachten te verminderen, maar verhoogt ook de weerstand, zodat toekomstige klachten al meteen de kop worden ingedrukt. ‘Mensen die onze therapie volgen hebben beduidend minder last van griepjes en verkoudheden’, aldus Prins.

Zouttherapie

In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Dit kan gemakkelijk tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd. ‘Zouttherapie richt zich met name op mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën. Onze therapie biedt veel voordelen, zonder nadelige bijwerkingen.’ Zouttherapie is ook heilzaam voor wie na ‘een griepje’ met klachten blijft rondlopen. Mensen met huidklachten – zoals eczeem, psoriasis en acne – ervaren na een aantal sessies beduidend minder klachten. Ook ex-rokers en sporters merken dat de behandeling hen extra ‘lucht’ oplevert.

De sessies vinden doorgaans in kleine groepjes plaats. ‘Een ieder gaat gewoon gekleed de kamer in. ‘Tenslotte gaat het erom dat mensen de zoute lucht inademen.’ Halotherapie is zeer geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. Zij reageren doorgaans erg goed op deze behandelwijze. ‘Wees gerust: de begeleiding van één ouder is bij kinderen tot twaalf jaar inbegrepen.’

Hooikoorts

‘In landen van het voormalige Oostblok zijn zelfs kinderdagverblijven voorzien van zoutkamers.’ Zouttherapie is namelijk bijzonder heilzaam voor de mens, zo weet Prins. ‘Daar wordt veel meer preventief gewerkt dan hier. Hier krijgen mensen allerlei medicijnen en ‘puffertjes’, maar wordt de oorzaak van de klacht zelden aangepakt.’ Een bezoek aan Zoutkamer Kampen doet daarentegen wonderen voor de menselijke gezondheid. ‘Menigeen kan door onze therapie toe met veel minder – en soms zelfs helemaal zonder – medicijnen.’ Denk maar aan het verhaal van Herman Wessels, directeur/eigenaar van Hotel Van Dijk in Kampen, die al vanaf zijn tweede levensjaar allerlei medicijnen voor zijn hooikoorts kreeg. Vorig jaar, na een twintigtal bezoeken aan Zoutkamer Kampen is hij, na bijna vijftig jaar medicijnen te hebben gebruikt, vrij van klachten én van medicijnen.

Lucht voor lage inkomens

Omdat zorgverzekeraars (behalve slechts ééntje in de Randstad) de sessies niet vergoeden, moeten mensen die de zouttherapie wensen te volgen, de behandelingen zelf betalen. ‘Dat is lastig voor mensen met een laag inkomen’, weet Roland Prins. ‘Zij kunnen wellicht een beroep doen op de gemeente. Misschien komt u wel in aanmerking voor de Meedoenbon en kunt u zo, goedkoper, onze zouttherapie-sessies ondergaan.’ Tenslotte vindt de Gemeente Kampen het belangrijk dat ook mensen met een laag inkomen gewoon mee kunnen doen aan diverse maatschappelijke activiteiten.

De Meedoenbon heeft een waarde van vijftig euro en kan voor de sessies bij Zoutkamer Kampen worden ingeleverd. ‘Tien sessies in de zoutkamer kosten 145 euro. Na het inleveren van de Meedoenbon kosten deze sessies nog maar 95 euro’, zo rekent Prins voor. ‘Een ieder die de Meedoenbon inlevert krijgt bovendien van ons nog een elfde sessie gratis.’ Dat is ‘voordeel bovenop voordeel’. Kortom: waar wacht u op? Vraag de Meedoenbon aan.

Wilt u wel graag een gratis en vrijblijvende proefsessie? Bel dan met: 038-333.27.27. Meer weten? Kijk op www.zoutkamerkampen.nl

Share:

Author: Alex de Jong/Attest Communicatie