Inge van der Haven van Tanning Zonnestudio: ‘Even twintig minuten op vakantie’

KAMPEN – Druilerig weer. Het motregent als ik naar Inge van der Haven van Tanning Zonnestudio fiets. ‘Misschien moet je ook even onder de zonnebank?’ klinkt het uitnodigend. ‘Dat is net alsof je even twintig minuten op vakantie bent. Het is gezond en je krijgt er ook nog een mooi kleurtje van.’

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

Zonnebank. Vakantie. Zo voelt het voor haar. Inge van der Haven – gebruind, natuurlijk – is zichtbaar in haar nopjes. Een droom, waar ze jarenlang samen met partner Patrick aan bouwde, werd realiteit. Ze is dan ook met recht trots op de zonnestudio die ze afgelopen oktober opende. ‘Jarenlang gingen we trouw naar de zonnebank in Zwolle. Ineens zei Patrick ‘waarom beginnen we niet onze eigen zonnestudio?” In Kampen. ‘Want hier ben ik geboren en getogen.’ Dat was bijna drie jaar geleden. Daarna volgden nog jaren van sparen en schaven aan het prille idee. Want een eigen studio begin je niet zomaar. ‘We wilden een professionele studio met de meest moderne en innovatieve zonnebanken die er zijn.’

Goed bereikbaar

‘Drie jaar plannen maken en erover nadenken is best lang’, erkent ze. ‘Ik was vooral het laatste half jaar erg bang dat iemand anders ons voor zou zijn.’ Sterker nog: toen ze zich eenmaal aan de Ambachtstraat 1F – tegenover de Jan Posthal – had gevestigd, hoorde ze dat er nog iemand vergevorderde plannen had om juist op deze locatie een zonnestudio te beginnen. Niet vreemd ook, want het is goed bereikbaar en heeft enorm veel – gratis – parkeerplaatsen. Kortom: een ideale plek.

Gezond

‘Veel mensen hebben nog steeds het idee dat een zonnebank niet goed voor je is’, vertelt ze. ‘Terwijl diezelfde mensen dan wel op vakantie tussen twaalf en twee – nota bene op het heetst van de dag – gaan zonnen. Vaak zonder zich goed in te smeren.’ Wie bij Tanning Zonnestudio een kuurtje wil nemen, wordt uitgebreid voorgelicht. ‘We laten mensen een formulier invullen zodat we op basis van de verstrekte gegevens een zo goed mogelijk advies kunnen geven. Tenslotte is iedere huid weer anders.’ Ook adviseert ze over het gebruik van de juiste zonne-cosmetica van het bekende merk Devoted-Creations.

‘Als je met mate zont, dan is dat heel gezond.’ Sessies duren acht tot maximaal twintig minuten. ‘Een kuurtje in onze studio is namelijk niet alleen voor dat mooie kleurtje, maar ook erg goed voor de gezondheid. Bovendien helpt UV erg goed tegen huidproblemen, zoals acne en psoriasis, geeft het weerstand tegen verkoudheid en is de warmte ook nog eens erg goed voor de spieren. Daarnaast hebben we diverse reumapatiënten als klant die aangeven dat een zonnekuur hen pijnverlichting geeft.’

Comfortabele bank

Met zeven zonnebanken, ieder met verschillende mogelijkheden en intensiteit, hoeft er niet op afspraak gewerkt te worden. Een ieder kan zo langskomen. En als je even moet wachten, dan staat er een comfortabele Chesterfield bank voor je klaar, staat de koffieautomaat tot je beschikking en kun je gratis gebruikmaken van de wifi. ‘Hooguit een kwartiertje wachten en je kunt op de zonnebank.’ Daar kies je je eigen muziek en ben je even ‘met vakantie’. De komende weken kan dat bovendien extra voordelig: drie keer zonnen voor 25 euro, met de waardebon die je tot 31 januari kunt kopen. ‘Deze bon is tot en met 28 februari te verzilveren.’ Een ideale manier om de Ergoline Prestige Lightvision zonnebank – normaal 13,95 per zonnekuur – eens uit te proberen.

Tanning Zonnestudio is zeven dagen per week geopend. Van ’s ochtends tot ’s avonds. Heeft Inge dan nog wel tijd voor het gezin? ‘Zeker wel. Samen hebben we drie lieve, ondeugende kindjes; een dochter van zes en twee jongens van drie. Ik ben er in de middag voor de kinderen, en we eten ’s avonds altijd samen.’ Het combineren van gezin en een nieuwe onderneming gaat boven verwachting goed. Niet in de laatste plaats omdat ze een ‘leuk team aan meiden’ heeft dat haar in de zonnestudio bijstaat.

Meer weten? Kijk op www.tanningzonnestudio.nl.

 

Share:

Author: Alex de Jong/Attest Communicatie