Ook Roland Prins van Zoutkamer Kampen kan na open dagen weer opgelucht ademhalen

‘Het organiseren van open dagen is toch steeds opnieuw weer spannend’, zo erkent Roland Prins van Zoutkamer Kampen. ‘Maar ook dit keer waren de open dagen bijzonder succesvol. Daarom verlengen we nog graag onze aanbieding, zodat nog meer mensen er gebruik van kunnen maken.’

‘Zoutkamer Kampen biedt met speciale zouttherapie lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën’, vertelt Roland Prins van Zoutkamer Kampen. Wie Vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober geen tijd had om langs te komen, wordt van harte uitgenodigd om op een later tijdstip gratis en vrijblijvend een proefsessie bij te wonen. ‘ Normaal kost een sessie van 50 minuten in onze zoutkamer 26 euro. Onze aanbieding tijdens de open dagen was tien sessies voor slechts 145 euro, plus nog een elfde sessie gratis. Deze aanbieding verlengen we graag met nog een week!’

Heilzaam zout
Zoutkamer Kampen biedt een 100% natuurlijke en medicijnloze aanpak voor luchtwegproblemen en huidklachten, gebaseerd op de al eeuwenlang bekende heilzame werking van zout. In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Dit kan gemakkelijk tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd. ‘Zouttherapie richt zich met name op mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën’, vertelt Prins. ‘Onze therapie biedt veel voordelen, zonder nadelige bijwerkingen.’ De sessies vinden doorgaans in kleine groepjes plaats. ‘Een ieder gaat gewoon gekleed de kamer in. Tenslotte gaat het erom dat mensen de aerosollucht inademen.’ Zouttherapie is ook zeer geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. ‘Zij reageren doorgaans erg goed op deze behandelwijze’, vertelt Prins. ‘Kinderen tot twaalf jaar worden altijd – gratis – begeleid door een van hun ouders.’

Ook voor huidproblemen
Zouttherapie is ook heilzaam voor wie na ‘een griepje’ met klachten blijft rondlopen. Mensen met huidklachten – zoals eczeem, psoriasis en acne – ervaren na een aantal sessies beduidend minder klachten. Ex-rokers en sporters merken dat de behandeling hen extra ‘lucht’ oplevert. ‘We gaan nooit op de stoel van de dokter zitten, maar voor wie dat wil, testen we graag op eenvoudige wijze de longfunctie en houden we ook bloeddruk en saturatiewaarde bij’, aldus Prins. Zoutkamer Kampen biedt eveneens de training voor Buteyko ademhalingstechniek aan.

‘Veel meer lucht’
Een bezoeker die beweerde ‘gezond’ te zijn en slechts zijn vrouw te begeleiden bij haar bezoek aan Zoutkamer Kampen, was na afloop van de proefsessie enorm verbaasd. ‘Ik adem eigenlijk altijd door mijn mond omdat ik door mijn neus te weinig adem binnenkrijg, maar tijdens de sessie sprong ineens een van mijn twee neusgangen open. Ik wist niet wat me overkwam!’ Prins: ‘We zijn in Nederland gewend om pas wat te doen als we eenmaal ziek zijn, maar de zouttherapie werkt ook preventief. In bijvoorbeeld Rusland spelen jonge kinderen in ruimtes waar, net als bij ons in de zoutkamer, aerosollucht wordt verspreid om zo preventief problemen met de luchtwegen te voorkomen. Hier doen we dat gek genoeg niet en stoppen we mensen, als ze eenmaal problemen hebben, blijkbaar liever vol met medicijnen…’ Zoutkamer Kampen is gevestigd aan de Reigerweg 15 in Kampen. Bel voor een gratis en vrijblijvende proefsessie: 038-333.27.27.

Share:

Author: Alex de Jong/Attest Communicatie