Mindfulness training bij Claudia Kolk

Wil jij je beter ontspannen en meer kunnen focussen? Mindfulness is een methode die je brein traint. Vanaf woensdag 17 oktober ben je vier weken lang van harte welkom bij Claudia Kolk in IJsselmuiden om je deze eenvoudige methode helemaal eigen te maken.

Naast sporten en gezond eten is mindfulness supergoed voor een gezond brein. Waar je bij sporten je fysieke spieren traint, train je bij mindfulness je aandachts’spier’. Naast meer ontspanning en een betere focus, zorgt Mindfulness ervoor dat je beter kunt loslaten, beter slaapt, meer positiviteit ervaart en in balans bent’, aldus trainer Claudia Kolk.

Kolk geeft aan dat ze het zelf onmiddellijk merkt wanneer ze haar ademhalings-, meditatie en ontspanningsoefening overslaat. ‘Ik ben dan een stuk onrustiger en kan veel minder hebben.’ Ze volgde zelf een yogadocentopleiding, een training bij het HearthMath Institute over hartcoherentie, ademtrainingen en een coachopleiding waarbij de MBE-methode van Google wordt gehanteerd. De kennis van tien jaar boekenwijsheid, plus diverse trainingen over zelfbewustzijn, zijn daarop nog eens een extra aanvulling. ‘Uit al deze kennis is deze Mindfulness training ontstaan’, vertelt ze.

Meditatie
‘Maar het belangrijkste is de ervaring die ik heb met mediteren. Door aan de slag te gaan met meditatie, ben ik veranderd van iemand die altijd druk was in haar hoofd, naar iemand waarbij het hoofd soms gewoon helemaal stil is. En die stilte is heerlijk.’ Kolk geeft aan dat haar Mindfulnesstraining een korte en effectieve training is en down-to-earth, praktisch en voor iedereen toegankelijk. ‘Het mooie is, is dat iedereen het kan leren. En mocht je toch vastlopen? Ik ben ook nog coach. Dus voor extra begeleiding kun je ook bij mij terecht.’

Bijzonder aan Mindfulness is, is dat het inmiddels breed wordt omarmd. Van huisvrouw tot topmanager. Het is niet voor niets dat succesvolle bedrijven als Coca-Cola, Google, Facebook, Yale en E-bay, maar ook steeds meer Nederlandse bedrijven, de weg naar Mindfulness vinden. Niet zo gek want zowel een gezin als een bedrijf kent zijn vele afleidingen en een overload aan informatie. ‘Het is de reden waarom we niet altijd zo goed presteren als we daadwerkelijk kunnen.’

De Mindfulness bestaat uit een serie van vier avonden en start vanaf 17 oktober. Na een aantal weken is er nog een terugkomavond. Kijk ook op www.claudiakolk/mindfulness.

Share:

Author: Alex de Jong/Attest Communicatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *